Keď  lieči  príroda

Články

27.12.2021 18:56
Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Obdobie frekventovaných plesov a tancovačiek prináša so sebou okrem kopy zábavy a relaxu aj nepríjemnú daň. Večery spojené s konzumáciou alkoholu,...
26.12.2021 16:13
Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Hrozienka sú obľúbenou ingredienciou, ktorá vylepšuje chuť dezertov či koláčov, vrátane vianočných receptúr. Okrem chuťových vlastností je tento druh sušeného...
10.12.2021 18:53
Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Škoricou si zvykneme dochucovať vianočné pečivo, koláče, čaj i punč. Nie náhodou patrilo toto aromatické korenie k obľúbeným aj v minulosti. Dôvodom...
08.12.2021 18:25
Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Hoci sa v posledných rokoch zvýrazňuje hlavne prínos zeleného čaju pre zdravie, nepochybne mu praje aj čierny. Vzdávať by sme sa ho preto nemali. Práve...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Vybrali sme

Figová či datľová medicína

Ani zima nemusí byť chudobná na zdroje vitamínov. Sušené ovocie, ktoré si zvykneme klásť na sviatočný stôl, je nielen chutné, ale aj zdravé. Či už uprednostňujeme exotické datle alebo figy, prípadne máme radšej domáce sušené slivky  či tradičnú slovenskú sladkosť - hrozienka.

Z byliniek môžeme vylúhovaním získať

ODVAR – bylinky varíme v prikrytej nádobe v určenom množstve vody predpísaný čas, potom výluh necháme stáť do vychladnutia a napokon cez sitko precedíme.
ZÁPAR – bylinky prelejeme predpísaným množstvom vriacej vody a necháme stáť v prikrytej nádobe asi 20 minút, potom cez sitko precedíme.
MACERÁT – bylinky prelejeme studenou vodou (prípadne olejom alebo liehom) a necháme stáť predpísaný čas (niekoľko hodín, dní či týždňov). Nakoniec precedíme cez papierový filter na kávu.

Presná rada problém vyrieši

Zdravie a krása - Keď lieči príroda   Aníz je obľúbené korenie pri príprave dezertov, krémov a pečiva, odvar z neho však je výborný pri ťažkostiach s nespavosťou, so žalúdočnou nevoľnosťou a s kašľom. Tí, ktorým veľmi...

Kontakt

magazín Doma a Rada domarada@gmail.com