Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)

Vybrali sme

Články

08.02.2021 15:32
Varenie - Skladovanie   Možno ste mali aj vy podobne úžasnú šancu. Prísť za starkou na dedinu alebo do bytu na pavlači a zablúdiť do veľkej komory s...
27.01.2021 11:26
Varenie – Skladovanie   Koreniny boli v minulosti jednou z najdrahších položiek domáceho rozpočtu. Dnes sú už bežnou súčasťou zásob každej...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Aspoň za misku kyslej kapusty

Jeseň je charakteristická vytváraním zásob na zimné mesiace. Patrí k nim aj spracovanie kapusty na kvasenú, ktorá je základom mnohých slovenských jedál, akou je i tradičná kvaska či bravčové gule v kyslej kapuste. Kyslá kapusta aj zdrojom vitamínov a probiotík, ktorými úspešne posilňujeme obranyschopnosť. To pochopili už naši predkovia, preto kvasenie kapusty má tradíciu aj u iných národov. Niektorým pacientom však táto zdravá potravina škodí.

 

WEB pre celú rodinu

Sušíme papriku

Šípkové víno

Cesnaková aróma

Čo s úrodou byliniek

Domáci burčiak

  

Pomôžeme, poradíme ...

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme...

Šípkové víno

Slivkové gule

Len čerstvé plody

V chladničke

Ovocný ocot

Kontakt

magazín Doma a Rada domarada@gmail.com