Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)

Vybrali sme

Články

08.02.2021 15:32
Varenie - Skladovanie   Možno ste mali aj vy podobne úžasnú šancu. Prísť za starkou na dedinu alebo do bytu na...
27.01.2021 11:26
Varenie – Skladovanie   Koreniny boli v minulosti jednou z najdrahších položiek domáceho rozpočtu. Dnes...
08.08.2020 09:21
Varenie – Skladovanie   Cukina alebo cuketa je ako druh tekvice chutná zelenina so širokým uplatnením...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Vajce natvrdo i namäkko

Fenomén, akým vajce nesporne je, si zaslúži väčšiu pozornosť. Nielen pre sviatky jari, ktorých symbolom je táto potravina odjakživa. Vajcia tak často figurujú počas celého roka v našej kuchyni, že by sme mali vedieť, ako ich kupovať, aby boli čerstvé, ako ich variť, prečo ich vlastne  konzumovať i ako vďaka nim krásnieť. Prípadne ako ich udržať dlhšie v kondícii.

 

WEB pre celú rodinu

Facebook

Sušíme papriku

Domáci burčiak

  

Cesnaková aróma

Čo s úrodou byliniek

Šípkové víno

Pomôžeme, poradíme ...

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme...

Za dverami komory

Slivkové gule

Len čerstvé plody

V chladničke

Ovocný ocot

Kontakt

magazín Doma a Rada domarada@gmail.com