Rady z kuchyne

Články

08.09.2021 15:52
Varenie – Rady z kuchyne   Potrebujeme na prípravu omáčky alebo krému do piškótovej rolády citrónovú šťavu? Zo stredne veľkého citróna máme šancu získať asi 3 lyžice tejto pochutiny....
03.09.2021 17:30
Varenie – Rady z kuchyne   Ak máme chuť na ananás, existuje aj náhradné riešenie – kúpiť si plechovku konzervovaného exotického ovocia. Kto však preferuje čerstvý, musí sa obrniť dávkou...
26.08.2021 09:09
Varenie – Rady z kuchyne   Experimentovanie patrí do kuchyne. Nedržíme sa len overených receptov od mamy, lákajú nás aj nové neznáme inšpirácie. K podobným patrí aj používanie byliniek...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Čo s úrodou ovocia zo záhrady?

Možnosti, ako spracovať chutné plody a zakonzervovať tak vitamíny a ďalšie výživné látky aj pre chladnejšie mesiace je niekoľko. Okrem klasických džemom a kompótov si môžeme urobiť domáci sirup alebo ovocnú výživu pre deti, tiež jemný ocot, ktorý sa výborne uplatní v kuchyni, alebo sladučký burčiak z ovocnej šťavy.

Vybrali sme

Vysypané zo zástery

Varenie - Rady z kuchyne   Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice. Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký čas do mrazničky, ale neošúpaný. Kto by odolal zemiakovým plackám, ale pre ostrúhané hánky prstov sa ich mnohí radšej vzdajú. Ľahká pomoc. Na postrúhanie zemiakov použijeme mlynček na mäso alebo strúhanku. Mozarella patrí k mäkkým druhom syra a ťažko z nej nakrájame tenké, esteticky pôsobiace, plátky. Ak ju však vložíme ešte zabalenú na 10 minút do mrazničky, pôjde to omnoho ľahšie. Keď čakáme návštevu a chceme jej naservírovať šalát...

Kontakt

magazín Doma a Rada domarada@gmail.com