
Potraviny
Máme ich plnú chladničku a komoru, ale dokonale ich nepoznáme. Pritom mnohé, na prvý pohľad obyčajné potraviny, predstavujú pre nás ohromný zdroj vitamínov a energie. Alebo opačne, niektoré nášmu zdraviu nesvedčia. Poďme všetky postupne poznávať. Aby sme do košíka v supermarkete vedeli klásť skutočne tie pravé orechové. A dokázali tiež rozoznať druhy syra, morských živočíchov či špeciálnych korenín.
(foto: goodfon)
Vybrali sme
Články
Bez cibule to nejde
Cibuľa je skutočnou kráľovnou kuchyne. Bez nej by mnohé jedlá stratili svoju typickú chuť. Dokonca býva aj hlavnou ingredienciou, môžeme si ju vypražiť alebo z nej uvariť výbornú cibuľovú polievku. Otázkou zostáva, či sa rozhodnúť pre bielu alebo červenú, každá má špecifickú chuť a vlastnosti. A tiež čo robiť proti silnej aróme tejto zeleniny.
WEB pre celú rodinu
Nachádzajme správne zdroje
Všetky požívatiny obsahujú zložky, ktoré pomáhajú udržiavať v dobrej kondícii naše orgánové systémy, celé naše telo. Patrí sa preto vedieť, v ktorých potravinách hľadať konkrétne vitamíny a minerálne látky. Pomôžu vám v tom naše prehľadné rubriky. (www.pixabay)