VARENIE

Niekedy alebo aj častejšie zabúdame. Že jeme, konzumujeme a stravujeme sa preto, aby sme žili a nie naopak. Istej dávky luxusu si však dopriať môžeme. Už len pre základné právo na výber. No prináša to problém s dilemou, ktorú nie každý dokáže správne vyriešiť. Dopriať si kus prerasteného bôčika či radšej zeleninový šalát? Vyhrá ten s fantáziou. Ktorý si k šalátu pridá mozarellu alebo kúsok lososa, aby mu aj zdravý variant skutočne chutil. Ako vždy, je to o výbere.

(foto: everystockphoto)

Náš tip

Aby sa zemiakové pyré vydarilo

Mnohí ju preferujú, pretože nie je iba chutná, ale aj ľahko stráviteľná. Zemiaková kaša býva častou prílohou mäsových jedál, ale môže zohrať aj hlavnú úlohu ako v prípade vajíčok zapekaných v zemiakovej kaši. Príprava síce nie je náročná, ale treba dodržať základné rady profesionálov, aby sa zemiakové pyré naozaj vydarilo.

 Stručné rady obsahujú Prima tipy na varenie, dobré návody na uskladňovanie potravín nájdete v rubrike Prosté, ale geniálne a užitočné námety z kuchyne obsahuje zase rubrika ...odskúšané, preverené.

 

WEB pre celú rodinu

Facebook

Zdravá bryndza

 

Žihľavové hody

Francúzska omeleta

Hmotnostné extrémy

Aby sme v hanbe nezostali...

 Domáci syr

Kontakt

magazín Doma a Rada domarada@gmail.com